Sejl trygt med BORNHOLMSLINJEN

Kom godt i havn

Midlertidig fartplan

Rejser til Bornholm

De svenske myndigheder har indført indrejseforbud mellem Danmark og Sverige.

Fartplan til/fra Ystad (opdateret den 21. januar 2021)

Fra den 4. januar og frem til og med den 31. januar oprettes to dobbeltture mellem Rønne og Ystad med færgen, Express 1. Færgen sejler fra Rønne mod Ystad kl. 6.30 og 16.30 og fra Ystad mod Rønne kl. 8.30 og 18.30. Billetter er tilgængelige på Bornholmslinjen.dk og app.

Alle de resterende afgange til/fra Rønne, via Ystad, vil blive aflyst. Gæster med billetter til de berørte afgange vil blive kontaktet via SMS og mail med mere information om, hvordan de skal forholde sig.

Husk, at det fortsat kun er tilladt at rejse gennem Sverige for personer der bor på Bornholm, sundhedspersonale, der udfører arbejde på Bornholm samt personale, der udfører sundheds- og medicinsk transport.

Er du i tvivl, om du må rejse gennem Sverige, kan du læse mere om retningslinjerne på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Ekstra afgange med Povl Anker
Fra den 23. januar til og med den 31. januar oprettes en dobbelttur mellem Rønne og Køge med færgen, Povl Anker. Færgen sejler fra Rønne mod Køge kl. 8.00 og fra Køge mod Rønne kl. 15.00. Billetter er kun tilgængelige på Bornholmslinjen.dk

Skærpede regler for indrejse gennem Sverige

Det svenske politi har udsendt følgende information til dig, som er i tvivl om du må rejse gennem Sverige:  

Midlertidigt indrejseforbud til Sverige fra Danmark
Fra midnat den 22. december 2020 indførte Sverige et indrejseforbud for rejser fra Danmark. Årsagen er for at reducere og forhindre spredning af en ny type covid-19-virus.
Undtagelser gælder for personer, der bor på Bornholm og rejser via Sverige mellem Bornholm og en anden del af Danmark. Bemærk, at det er på eget ansvar at kunne certificere disse betingelser for politiet.

Hvad betyder det for dig?
Når du rejser fra Bornholm til en anden del af Danmark via Sverige, skal du som rejsende være i stand til at:
• vise at du bor på Bornholm - for eksempel ved at vise et sundhedskort eller et uddrag fra det danske befolkningsregister
• vise at du kun skal igennem Sverige for transit til en anden del af Danmark - for eksempel ved at vise en billet til passage til Øresundsbroen

Når du rejser fra en anden del af Danmark til Bornholm via Sverige, skal du som rejsende være i stand til at:
• vise at du kun skal igennem Sverige for transit til en anden del af Danmark - for eksempel ved at vise en gyldig billet til overfart på Bornholmslinjen
• vise at du bor på Bornholm - for eksempel ved at vise et sundhedskort eller et uddrag fra det danske befolkningsregister

Bemærk: Hvis du ikke kan vise dette, risikerer du at blive afvist ved grænsen, og sendt tilbage hvor du kom fra. 

Rejser du via. Ystad, må du dog forvente en længere rejsetid ind, så længe den svenske grænsekontrol står på. Husk derfor at køre mod havnen i god tid.

Undtagelser gælder også for sundhedspersonale, der udfører arbejde på Bornholm, samt personale, der udfører sundheds- og medicinsk transport.

Yderligere information findes på det svenske politis hjemmeside her. 

Spørgsmål om refundering

Er din rejse blevet aflyst?

Vi gør opmærksom på, at vi har cirka 20.000 rejser fra jul og nytår, som vores personale er i fuld gang med at refundere på grund af grænselukningen mellem Danmark og Sverige.

Det er et tidskrævende arbejde, så selvom vi har sat ekstra mandskab på opgaven, så vil det tage lidt ekstra tid at komme igennem dem alle.

Vi håber på tålmodighed og arbejder på at få refunderet rejserne så hurtigt som muligt.

Tryghedstiltag på færgen

Sammen bekæmper vi corona ombord!

I coronatider er din sundhed og tryghed vores allerhøjeste prioritet. BORNHOLMSLINJENs færger har fået certifikatet ”SafeGuard” af Bureau Veritas, og det betyder, at færgerne lever op til en række strenge krav, der mindsker smitterisikoen ombord. 

Herunder kan du læse om vores tryghedstiltag og om hvordan du forbereder dig på rejsen. Så får du den bedst mulige rejseoplevelse, og hjælper os med at hjælpe dig! 

Tryghedstiltag

 • Øget hygiejne og afspritning

  Vi har indsat ekstra personale, der sørger for at afspritte alle overflader mellem afgangene. På færgen er der opsat spritstationer til fri afbenyttelse.
 • Brug af mundbind

  Der er krav om brug af mundbind for både passagerer og besætning. Mundbindet skal bæres under hele overfarten og må kun tages af kortvarigt for at spise og drikke.
 • Afskærmning mellem pladserne

  Gennemsigtige skærme mellem pladserne hjælper med at hindre spredning af bakterier og virus
 • Uv-bestråling dræber vira

  Ved at uv-belyse luften i ventilationsanlægget dræbes luftbårne vira og bakterier
 • Mulighed for at blive i bilen

  Hvis du har et særligt behov for beskyttelse, kan du booke en overfart, hvor du bliver i bilen undervejs.
 • Færre passagerer ombord

  Tilpasset kapacitet gør det muligt at overholde myndighedernes krav om to meters afstand.

Krav om mundbind i den kollektive trafik

Husk mundbind

Myndighederne har gjort det obligatorisk at bære mundbind i den kollektive trafik. Det gælder også på BORNHOLSLINJENs færger.

Du skal derfor have dit eget mundbind med, som du skal have på, når du bevæger dig rundt på færgen. Du skal bære dit mundbind under hele overfarten, men du må gerne kortvarigt tage det af, når du skal spise eller drikke - husk dog at få mundbindet på igen bagefter. Du kan også købe mundbind ombord på færgerne.

Kravet om mundbind gælder ikke for børn under 12 år, for personer med åndedrætsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau, eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet.

Tryghed i luften

UV-kanon dræber virus ombord

For at gøre rejsen med BORNHOLMSLINJEN ekstra tryg, har færgerne taget et nyt våben i brug: Ultraviolet belysning af luften i færgernes ventilationsanlæg, der dræber virus og bakterier i luften.

UV-bestrålingen i ventilationen er en meget effektiv måde at forhindre spredning af virus ombord.

Sammen med tiltag som grundig hygiejne, bedre plads ombord samt krav om at bære mundbind, bliver rejsen ekstra tryg for alle.

 

Ryk billetten til en valgfri afrejsedag

Alle billetter frigives

På grund af den tilspidsede corona-situation frigiver BORNHOLMSLINJEN nu alle billetter til rejser i resten af 2020 og 2021. Billetterne kan flyttes til en hvilken som helst afgang - eneste betingelse er, at billetten er købt inden d. 31. januar 2021.

Det betyder, at du roligt kan booke din rejse uden fare for, at rejsen går tabt, hvis dine planer ændrer sig. Får du alligevel ikke brug for rejsen, kan du ændre til en anden afgang i løbet af 2020 eller 2021. Du skal bare ændre billetten inden det planlagte afrejsetidspunkt.

Det koster vores sædvanlige ændringsgebyr samt den eventuelle prisforskel mellem oprindelige billet og ny billet.

 

Få svar på dine spørgsmål

FAQ

Har du spørgsmål? Kombardo!

Kontakt os

I en corona-tid som denne, hvor alt er uvist, er det vigtigt, du ved, at vi er her!

Har du spørgsmål, sidder vi klar i kundeservice, hvor vi vil gøre vores allerbedste for at besvare dine spørgsmål så hurtigt og godt som muligt – men hav tålmodighed. Vi får nemlig rigtig mange henvendelser. Vi håber derfor på din forståelse, hvis du oplever ekstra ventetid.

Du kan kontakte os direkte på kundeservice@bornholmslinjen.dk eller ringe til vores kundecenter på telefon 70 900 100 i vores åbningstid som fra klokken 06.30 - 00.00 alle ugens dage.

Vores Facebook-side er desuden bemandet alle hverdage mellem 08.00-16.00.