Sejl trygt med BORNHOLMSLINJEN

Kom godt i havn

Tryghedstiltag på færgen

Sammen bekæmper vi corona ombord!

I coronatider er din sundhed og tryghed vores allerhøjeste prioritet. BORNHOLMSLINJENs færger har fået certifikatet ”SafeGuard” af Bureau Veritas, og det betyder, at færgerne lever op til en række strenge krav, der mindsker smitterisikoen ombord. 

Herunder kan du læse om vores tryghedstiltag og om hvordan du forbereder dig på rejsen. Så får du den bedst mulige rejseoplevelse, og hjælper os med at hjælpe dig! 

Vigtig information

Nye corona-regler for rejsende til og fra Bornholm

Passagerer til og fra Bornholm skal fremvise færgebillet til BORNHOLMSLINJEN, når de rejser gennem Sverige.

Sverige har indført skærpede regler for indrejsende, som gælder fra tirsdag den 28. december. Udenlandske statsborgere over 12 år skal kunne fremvise en negativ covid-19 test, når de rejser over den svenske grænse. Den må højst må være 48 timer gammel ved ankomst – også selvom man er vaccineret. 

Særlige lempede regler for transitrejsende mellem Ystad og Rønne

Der gælder dog særlige regler for transitrejsende, og det betyder, at du, som rejser med BORNHOLMSLINJEN på ruten mellem Ystad og Rønne, kan bruge din færgebillet som dokumentation for din transitrejse, når du passerer den svenske grænse. Når du kun skal rejse gennem Sverige for at komme til eller fra Bornholm, skal du derfor ikke fremvise en negativ test, men blot din færgebillet til BORNHOLMSLINJEN.

Vi gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at gøre stop undervejs. Der vil være grænsekontrol ved grænserne mellem Sverige og Danmark, og derfor er det vigtigt, at du medbringer dokumentation for, at du er transitrejsende. Hvis ikke du kan fremvise gyldig dokumentation, vil du ikke få lov at krydse grænsen uden en negativ covid-19 test.

Gyldig dokumentation er:

 • Færgebillet til BORNHOLMSLINJEN på dagen for rejse
 • Brobizz eller andre billettyper til Øresundsbroen
 • Rejser du hjem: Dokumentation for fast bopæl på Bornholm/resten af Danmark. Fx Sygesikringsbevis
 • Rejser du ud: Dokumentation for at du skal på besøg/har en aftale på Bornholm/resten af Danmark. Fx en SMS eller mail, hvor dette fremgår. 

 

Udvidet fleksibilitet på billetterne

Nu kan du ændre dine billetter i seks måneder

Corona er desværre stadig iblandt os, og epidemien er en faktor, som vi må tilpasse os efter. BORNHOLMSLINJEN vil gerne hjælpe dig lidt ekstra i en usikker tid, hvor det kan være svært at lægge planer på forhånd. 

Derfor giver vi dig nu muligheden for at ændre i dine billetter i hele seks måneder frem. Det gælder også de billetter, du allerede har købt.

Det betyder, at du kan flytte din billet og bruge den til en hvilken som helst afgang med vores færger på den pågældende rute, og det kan du gøre i op til seks måneder frem fra den oprindelige rejsedato. Den eneste betingelse er, at din billet er købt og ændret inden den 31. marts 2022 kl. 23:59. 

Du kan derfor roligt booke rejsen allerede i dag, selvom dine planer måske ændrer sig. Du skal blot huske at ændre billetten inden det planlagte afrejsetidspunkt.

Hvis du flytter din billet, skal du betale billettens eventuelle ændringsgebyr samt den eventuelle prisforskel mellem din oprindelige billet og den nye. 

 

Krav om mundbind i den kollektive trafik

Husk mundbind

Fra mandag d. 29. november har myndighederne gjort det obligatorisk at bære mundbind i den kollektive trafik. Det gælder også på BORNHOLMSLINJENs færger.

Du skal derfor have dit eget mundbind med, som du skal have på ombord på færgen. Du skal bære dit mundbind under hele overfarten, men du må gerne kortvarigt tage det af, når du skal spise eller drikke - husk dog at få mundbindet på igen bagefter. Du kan også købe mundbind ombord på færgerne.

Kravet om mundbind gælder ikke for børn under 12 år, for personer med åndedrætsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau, eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet.

Tryghedstiltag

 • Øget hygiejne og afspritning

  Vi har indsat ekstra personale, der sørger for at afspritte alle overflader mellem afgangene. På færgen er der opsat spritstationer til fri afbenyttelse.
 • Afskærmning mellem pladserne

  Gennemsigtige skærme mellem pladserne hjælper med at hindre spredning af bakterier og virus
 • Uv-bestråling fjerner vira

  På hurtigfærgerne bliver luften i ventilationsanlægget belyst med uv-stråler, og derved fjernes luftbårne vira og bakterier.

Få svar på dine spørgsmål

FAQ

Har du spørgsmål? Kombardo!

Kontakt os

I en corona-tid som denne, hvor alt er uvist, er det vigtigt, du ved, at vi er her!

Har du spørgsmål, sidder vi klar i kundeservice, hvor vi vil gøre vores allerbedste for at besvare dine spørgsmål så hurtigt og godt som muligt – men hav tålmodighed. Vi får nemlig rigtig mange henvendelser. Vi håber derfor på din forståelse, hvis du oplever ekstra ventetid.

Du kan kontakte os direkte på kundeservice@bornholmslinjen.dk eller ringe til vores kundecenter på telefon 70 900 100 i vores åbningstid som fra klokken 06.30 - 00.00 alle ugens dage.

Vores Facebook-side er desuden bemandet alle hverdage mellem 08.00-16.00.