Sejl trygt med BORNHOLMSLINJEN

Kom godt i havn

Tryghedstiltag på færgen

Sammen bekæmper vi corona ombord!

I coronatider er din sundhed og tryghed vores allerhøjeste prioritet. BORNHOLMSLINJENs færger har fået certifikatet ”SafeGuard” af Bureau Veritas, og det betyder, at færgerne lever op til en række strenge krav, der mindsker smitterisikoen ombord. 

Herunder kan du læse om vores tryghedstiltag og om hvordan du forbereder dig på rejsen. Så får du den bedst mulige rejseoplevelse, og hjælper os med at hjælpe dig! 

Tryghedstiltag

 • Øget hygiejne og afspritning

  Vi har indsat ekstra personale, der sørger for at afspritte alle overflader mellem afgangene. På færgen er der opsat spritstationer til fri afbenyttelse.
 • Brug af mundbind

  Mundbind skal bæres, når du bevæger dig rundt på færgen. Det må tages af, når du sidder ned.
 • Afskærmning mellem pladserne

  Gennemsigtige skærme mellem pladserne hjælper med at hindre spredning af bakterier og virus
 • Uv-bestråling fjerner vira

  På hurtigfærgerne bliver luften i ventilationsanlægget belyst med uv-stråler, og derved fjernes luftbårne vira og bakterier.
 • Mulighed for at blive i bilen

  Hvis du rejser mellem Ystad og Rønne og har et særligt behov for beskyttelse, kan du booke en overfart, hvor du bliver i bilen undervejs.

Du skal stadig huske mundbindet

Bær mundbind, når du bevæger dig rundt

Du skal stadig medbringe mundbind, når du skal rejse med færgen. Mundbind/vesir skal dog kun bæres, når du bevæger dig rundt på færgen, eller når du går mellem bildæk og passagerdæk. Når du sidder ned på færgen, må du tage mundbindet af. 

Kravet om mundbind gælder ikke for børn under 12 år, for personer med åndedrætsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau eller med mentale eller fysiske brister, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet.

Svenske indrejseregler

Testkrav ophævet for nordiske rejsende

Fra tirsdag d. 1. juni skal rejsende fra de nordiske lande (Danmark, Norge, Finland og Island), ikke længere vise en negativ coronatest ved grænsen til Sverige. 

Testkrav gælder fortsat for rejsende fra øvrige EØS-lande 

Rejsende fra andre lande end de nordiske EØS-lande skal fortsat vise en negativ test ved indrejse i Sverige. Testen må være max 48 timer gammel ved indrejse. Både en negativ PCR-test og en negativ kviktest/antigentest accepteres ved den svenske grænse. 

Find nærmeste teststed

På coronasmitte.dk finder du en oversigt over alle teststater. Se den her. 

Hvis du skal booke tid til en COVID-19 test i det åbne testtilbud i Testcenter Danmark, skal du gøre det på www.coronaprover.dk 

Tilbud til dig med et særligt behov

Bliv i bilen under overfarten

Hvis du har et særligt beskyttelsesbehov i forhold til covid-19, er det undtagelsesvist tilladt at opholde sig i bilen under overfarten på ruten Rønne-Ystad. Du kan for eksempel blive i bilen, hvis du er syg eller har et særligt behov for at være ekstra skærmet. 
Hvis du vil booke en rejse, hvor du bliver i bilen, så vær opmærksom på at:

 • Du skal anmode om en plads på forhånd. Det gør du, når du booker din billet online, eller du kan ringe til kundecenteret på telefon 70 900 100. Du kan også tilføje bilopholdet til en allerede købt billet ved at ændre din billet på hjemmesiden.
 • Når du har booket en rejse, hvor du bliver i bilen, skal du være checket ind i havnen senest 30 minutter før afgang
 • Det er på intet tidspunkt tilladt at forlade bilen under overfarten uden at henvende sig til besætningen. Det gælder alle passagerer i bilen.
 • Pladsen på vogndækket er begrænset, og du skal være opmærksom på, at vogndækket ikke er et behageligt sted at være, hvis vejret er køligt eller der er søgang. I vinterperioden kan det være godt at medbringe varm kaffe og et tæppe til opholdet i bilen.
 • Muligheden for at blive i bilen gælder kun ruten Rønne-Ystad. Det er ikke en mulighed at blive i bilen ombord på erstatningsfærgen Povl Anker. 
 • I tilfælde af dårligt vejr forbeholder vi os retten til at annullere din ”bliv i bilen”-reservation.
 • Medbring mundbind i tilfælde af, at det bliver nødvendigt at forlade bilen
 • Bemærk, at det ikke er muligt for handicapbilister at blive i bilen under overfarten

Få svar på dine spørgsmål

FAQ

Har du spørgsmål? Kombardo!

Kontakt os

I en corona-tid som denne, hvor alt er uvist, er det vigtigt, du ved, at vi er her!

Har du spørgsmål, sidder vi klar i kundeservice, hvor vi vil gøre vores allerbedste for at besvare dine spørgsmål så hurtigt og godt som muligt – men hav tålmodighed. Vi får nemlig rigtig mange henvendelser. Vi håber derfor på din forståelse, hvis du oplever ekstra ventetid.

Du kan kontakte os direkte på kundeservice@bornholmslinjen.dk eller ringe til vores kundecenter på telefon 70 900 100 i vores åbningstid som fra klokken 06.30 - 00.00 alle ugens dage.

Vores Facebook-side er desuden bemandet alle hverdage mellem 08.00-16.00.